Naši dodavatelé
a jejich výjimečné produkty

Výběr toho nejlepšího, co si pohraje s vašimi smysly:

Prémiová paštika od Tomáše Babince

Objevte chuť pravého řeznického řemesla s prémiovou paštikou od Tomáše Babince. Tento mistr paštik se zasloužil o zachování tradičních postupů a nabízí pochoutky, které jsou nejen bez chemie a lepku, ale také výjimečné svou kvalitou.

Tomáš dbá na to, aby jeho paštiky byly připravovány z lokálního masa, čerstvé zeleniny a voňavého koření podle původních rodinných receptů jeho dědečka Štefana Čongrádyho. Každá paštika, kterou ochutnáte, je autentickým požitkem, který si zaslouží být ochutnán. Dopřejte si ji s čerstvým pečivem a sklenkou vína – bude to nezapomenutelný gastronomický zážitek!



Rillettes 

Namazaný chleba jako gurmánský zážitek. Tak dlouho se maso konfituje, až se rozpadne a vznikne z něj famózní dobrota. Původem francouzská delikatesa je podobná paštice, ale zachovává si strukturu mezi masové pomazánky a trhaného masa. Zvěřinovou lahůdku s rodokmenem sahajícím do oblasti Touraine si nejlépe vychutnáte s čerstvým chlebem a sklenkou vína.

Vína z vinařství Thaya

Aktuální absolutní vítěz Vinařství roku České republiky je jedno z nejprogresivnějších vinařství na Znojemsku. Révu na vinicích v Národním parku Podyjí pěstují ekologicky a každý hrozen šetrně zpracovávají. Proto zde vznikají přívlastková vína ve špičkové kvalitě. Toto víno je ještě o trochu více speciální, připravil ho výhradně pro nás jejich hlavní enolog Jakub Smrček, který získal i individuální ocenění Nejlepší Vinař roku. Nikde jinde tento skvost ve speciálních bourgundských lahvích tedy neseženete.

Víno z vinařství Sonberk

Absolutní vítěz ve Vinařství roku 2020 produkuje výjimečná vína s kapkou udržitelnosti. Pálavské vinařství Sonberk totiž spojuje tradice sahající do 13. století s moderním trendem udržitelného hospodaření. V opečovávané půdě tu kromě vinných keřů rostou také mandloně, meruňky a voňavá levandule, kterou opylují jejich vlastní včely. Hrozny se tu sbírají ručně a na chuti ovocného a šťavnatého vína je to znát už při prvním doušku.

Víno z Vinařství Reisten

Kombinace pálavské krajiny, tradic našich předků a slunečného podnebí dává vzniknout vínům osobitého, téměř mediteránního charakteru. Vinařství Reisten sídlí v tradiční vinařské obci Pavlov uprostřed Pálavského mikroregionu. Podle archeologů se tu réva pěstuje už od 3. století. Vinařství založené v roce 1999 se specializuje výhradně na výběrová vína z ručně sklizených hroznů. Ty rostou a zrají na 31 hektarech zdejších vinic. Vinařské práce probíhají po celý vegetační cyklus révy a provádějí se šetrně, aby keře nebyly přetěžovány a prospívaly.

Víno z Vinařství Grmolec

Tradice tohoto rodinného vinařství Grmolec na Slovácku sahá až do roku 1889. První keř révy vinné vysázel František Grmolec a později spolu se synem Janem začal s výrobou vín v jednom z nejstarších kamenných sklepů v Hovoranech.

I další generace této rodiny se zaměřují na výrobu vysoce kvalitních vín vyráběných šetrnou moderní technologií. Svědčí o tom i prestižní zařazení do sdružení VOC Slovácko, díky němuž se můžou pyšnit označením vino originální certifikace.

Villa Sandi's il Fresco Prosecco Spumante DOC Brut

Toto prosecco získalo několikrát po sobě světové ocenění Prosecco roku. Má slámově žlutou barvu s extrémně jemným hedvábným perlením a dlouhotrvající svěží pěnou.

Il Fresco znamená "čerstvost"! Vůně a patro odhaluje aroma čerstvých jablek Granny Smith, hrušek Williams a melounu. V ústech působí svěže a jiskřivě a díky své dokonalé sladkosti a kyselosti vás přesvědčí, že si svá prvenství právem zaslouží.

Ořechovka
Žufánek

Ořechy. Základní surovina toho nejzásadnějšího v našem životě – babiččina štrůdlu a Žufánkovy Ořechovky. Vyrábí se podle prastaré rodinné receptury, která se jako poklad předává z generace na generaci. Základem je kombinace nezralých vlašských ořechů a směs bylin a koření, které se louhují ve velejemném lihu. Pro vyvážení hořkosti ořechů se přidává už jen špetka cukru a potom si celá ta nádhera si náležitě odpočine a dozraje. Výsledná chuť je vyvážená, příjemně hořkosladká a výrazně ořechová.

Pečený čaj
z pražírny Drahonice

Tento čaj vyrábějí lidé s hendikepem v chráněné dílně Drahonice. Každý šálek nejen potěší vaše chuťové buňky, ale také podporuje dobrý úmysl a přispívá k zaměstnávání a integraci osob s hendikepem. Užijte si tento jedinečný nápoj a přispějte tak k pozitivním změnám ve společnosti.

Adventní ovocný BIO čaj Sonnentor

Úsměv a pokora místo dochucovadel. Ovocné čaje od Sonnentoru vás okouzlí plnou chutí na hony vzdálené od obvykle mdlých náhražek nebo chemicky dochucovaných a dobarvovaných nápojů. Ikonická česká firma z Čejkovic si pro vaši adventní pohodu nachystala směs jablek, ibišku, skořice, kdoulí, šípku, hrušek, vanilky, pomeranče a hřebíčku. Vše je samozřejmě v BIO kvalitě, vyrobené s úsměvem a pokorou.

Mořská sůl ve vločkách

Luxusní vločky ve tvaru pyramidy z prvotřídní mořské soli sklizené v salinách Messolonghi - přirozeném prostředí divokého života v západním Řecku.

Produkty Salt Odyssey získaly za posledních několik let nesčetné množství renomovaných mezinárodních ocenění. Mořská sůl pochází z oblasti Messolonghi, neznečištěného území chráněného od roku 1975 Ramsarskou úmluvou. Sůl Odyssey je první 100% řecká sůl uvedená na trh bez chemických přísad. Ideální doplněk do Vaší kuchyně. Používá se jako jako dochucovací sůl nebo na konci vaření.

Papričky Gurmano z Makedonie

Jsou plněné krémovým měkkým sýrem a a perfektně se hodí jako tapas k vínu či ostatním dobrotám z dárku. Úplně na vás dýchne jih, teplo, pohoda a taky tradice. Tato značka totiž pracuje s původními makedonskými recepty, které jsou typické pro tamní domácnosti.

Český med od Dvořáků

Rodinný medový poklad. Včelařinu si v rodině Radomíra Dvořáka předávají už více než 100 let. Zkušenosti s péčí o včely i s výrobou medu se tu dědí z generace na generaci. Zřejmě proto chutná zlatý poklad od jejich včel tak báječně. Díky různorodým stanovištím včelstev mají každý rok v nabídce pestrou kolekci medů. Tento pochází z křivoklátských lesů, které patří do biosferické rezervace UNESCO. 
Případná krystalizace medu není na škodu, naopak ukazuje jeho kvalitu. Jo, a věděli jste, že k nasbírání 1 kg medu včely nalítají vzdálenost, která odpovídá 4 cestám kolem Země?

Slané mandle pražené

Neodolatelné slané mandle jsou perfektní křupavou pochoutkou pro každý okamžik. Pražené do zlatova, s jemnou slaností a bohatou oříškovou chutí, jsou ideální k filmu nebo jako zdravý snack. Čerstvé, křupavé a chutné – skvělá volba pro chvíle radosti a odpočinku!

Škubni si
fermentované mini salámky

Užijte si pravou masovou lahůdku s každým zakousnutím do Škubni-si! – fermentovaných, hrubě sekaných mini klobásek, které vám přinesou plnou a poctivou chuť. Spojené tenkým jedlým střívkem vám umožní pohodlně si utrhnout právě tolik, na kolik máte chuť. Vyrobeny z masa pocházejícího výhradně z českých chovů a pod přísným veterinárním dohledem, tyto klobásky se suší pro dosažení dokonalé chuti. A nejlepší na tom je, že je nemusíte uchovávat v lednici – klidně je mějte po ruce při pokojové teplotě.

Výjimečné uzeniny z rodinné Pršuterie Chovaneček

Toto je opravdová delikatesa! Řemeslné uzenářské speciality z rodinné Pršuterie Chovaneček jdou svým složením naproti zdravému způsobu života. Tajemství jejich výroby spočívá ve starém postupu. Nezastupitelnou úlohu hraje solení nasucho, čas, teplota, vlhkost, jemné zauzení na bukových štěpkách, proudění vzduchu a zase čas. Výsledkem je dobrota, která se jen rozplývá na jazyku.

Farmářská paštika
Váhala

Oceněná delikatesa podle tradiční receptury. Příběh značky Váhala začal v roce 1927, kdy její zakladatel Robert Váhala poprvé přičichl k řeznickému řemeslu. Do tajů výroby uzenin pronikl nejdříve jako tovaryš v Novém Jičíně, odtud pak zamířil rovnou do pražského věhlasného řeznictví Hulata. A protože od lásky k voňavým klobáskám nebylo úniku, rozhodl se založit si vlastní firmu. Tato farmářská paštika se vyrábí tradičním způsobem – jen z masa a koření. Nenajdete v ní žádnou zbytečnou chemii ani lepek. Ocenění značkou Klasa a titul Regionální potravina Olomouckého kraje 2018 napovídají, že se po ní i u vás doma rychle zapráší.

Sušená rajčata
Pomodoro Moravia

Rajčata odrůdy San Marzano, sušená při nízké teplotě do 42 °C v okolí Přerova, si zachovávají svou přirozenou chuť a vůni. Bez přidaných solí a chemikálií, obohacená jen o koření a kvalitní olej, jsou ručně zpracována v malé výrobně pana Bayera. Pomodoro Moravia je zdravý a výjimečně chutný produkt, ideální k vínu, do těstovin nebo zapečených pokrmů.

Rodinná manufaktura Koldokol

Má to šťávu i bez chemie! V roce 2009 se z "bláznivého nápadu" zrodila firma, která funguje přes 10 let. Zaměstnává přátele a lidi z okolí a stále roste. Zákazníky totiž odjakživa vábí chutě, které stvořil ten největší mistr – příroda. To dobré je uvnitř. A kolem nás.

Příroda nepotřebuje chemii, barviva ani konzervanty. To dobré pro život je totiž všude kolem nás – zralé ovoce ze zahrady, bylinky, které se sbírají na loukách v okolí. To všechno jsou suroviny, které nám dává příroda a se kterými je radost pracovat.

Sirup Kouzelná zima od Koldokol

Zahřeje a pohladí na duši. Tento sirup z manufaktury Koldokol z Bílých Karpat voní jako zimní večery s přáteli a chutná jako vzpomínky na Vánoce. Je kouzelný, plný koření a pomeranče. A takhle přesně chutná kouzelná zima! Je skvělý s vodou v poměru 1:10. Perfektně hraje také v čaji s trochou medu. My ho ale úplně zbožňujeme s horkou vodou a plátkem pomeranče. Je to prostě miláček chladných dnů!

Vánoční džem
Koldokol

Objevte kouzlo Vánoc v každé lžičce s naším Vánočním džemem od rodinné manufaktury Koldokol. Tento výjimečný džem, vyráběný v malebném podhůří Bílých Karpat, je stvořen z pečlivě vybraného kvalitního ovoce a voňavého koření. Jeho bohatá chuť a svůdná vůně vás okamžitě přenesou do sváteční atmosféry.

Vychutnejte si Vánoční džem na čerstvém chlebu, v nadýchaných palačinkách nebo jako delikátní doplněk k sýrům. Tento džem je ideální nejen na snídani, ale i jako sváteční pochoutka, která přidá každému jídlu kousek vánoční magie.

Mrs. Bridges
broskev a prosecco

Mrs.Bridges je značka pojmenovaná podle paní Kate Bridges, která začínala jako kuchařka. Vařívala a žila v bohatých viktoriánských rodinách v Anglii, kde vařila pokrmy, jak pro služebnictvo, tak i pro vyšší třídy. Svoje recepty si zapisovala do knížek a postupně se proslavovala mezi zámožnými angličany.

Tento džem s broskví a proseccem je luxusní pochoutkou, která kombinuje tradiční ovoce s elegantním nádechem italského prosecca. Nejlépe chutná na křupavých toastech, s croissanty, nebo jako přídavek k sýrovým talířům.

Světově oceněná marmeláda Rose Garden

Džemy a marmelády bez chemie a nadbytečného doslazování. To jsou tradičně připravované dobroty od Jozefíny Růžičkové. Každý rok získávají ocenění a medaile nejen u nás, ale i mezi světovou špičkou. Důkazem je několikanásobné prvenství na "Mistrovství světa marmelád". Sladké delikatesy od Jozefíny chutnají po ručně sbíraném ovoci, sluníčku a prázdninách u babičky. Na 100 gramů hotového džemu používá 110 gramů ovoce.

Marmeláda s příběhem

Hana Šindlerová vyrábí marmelády s láskou a péčí, jakou byste očekávali od vaší babičky. Každý kousek ovoce pečlivě zpracovává ručně a bez zbytečné chemie, čímž zachovává přirozenou chuť a kvalitu. Marmelády jsou připravovány v malých dávkách, s ohledem na sezónní ovoce z její vlastní zahrady nebo od prověřených místních farmářů.

Tento osobní přístup a čerstvé suroviny zaručují, že každá sklenička marmelády je skutečně výjimečná.

Ručně vyráběné pralinky
od Lucie Glaister

Kvalitní francouzská a belgická čokoláda se pod rukama Lucie Glaister mění na skvostné pralinky, lanýže a bonbóny. Nepomáhá si umělými dochucovadly ani aromaty, všechny chutě jsou naprosto přirozené. Čokoládu doplňuje sezónními a lokálními surovinami, protože věří, že žít v souladu s ročním obdobím dělá člověka šťastnějším.


Domácí cukroví
od Lucie Glaister

Lucie Glaister se zabývá především ruční výrobou čokoládových lanýžů a bonbonů z francouzské a belgické čokolády, ale také výrobou poctivého domácího cukroví jako od babičky. K výrobě používá pouze ingredience, které nezklamou jak svým původem, čerstvostí, tak svou chutí bez konzervantů a aromat.

Káva z pražírny
Drahonice

Světová chuť pro opravdové labužníky. Káva, která chutná a pomáhá zároveň. Tato káva totiž pochází z chráněné dílny Pražírny Drahonice. Ta vznikla s cílem vytvářet a udržovat pracovní místa pro osoby se zdravotním postižením. Snaží se vyrábět jen takové produkty, jejichž výroba probíhá tradičním postupem a za použití osvědčených metod…. A proto, z vybraných plantáží putují do vašeho šálku jen ta nejkvalitnější zrnka arabiky (82 %) a robusty (18 %). Arabice vděčí za hladkou chuť a střídmou kyselost. Díky robustě si užijete obláčkově bohatou crému. Ocení ji hlavně milovníci dobrého espressa.

Horká čokoláda
od Dobrot z přírody

Dobroty z přírody, to je rodinná manufaktura v malebné jihočeské krajině. Tam se vyrábějí úžasné domácí dobroty z přírodních surovin – čistě bez konzervantů, barviv a dalších chemických dochucovadel.

Voňavá horká čokoláda je snadná na přípravu a 100% přírodní. Šálek této belgické čokolády si připravte s vodou či mlékem, dozdobte šlehačkou a o dokonalý hřejivý zimní nápoj máte postaráno.

Čokoláda LYRA Crazy

Odvážná symfonie chutí, kterou nabízí čokoláda LYRA Crazy, je hravým spojením fantazie a cukrářského umu. Unikátní kombinace, které vás překvapí, dokazují, že "crazy" nápady mohou být skutečně výjimečné. Čokoládovna LYRA, známá svými úspěchy v gastronomických soutěžích a vedená renomovaným Master chef chocolatierem Karolem Stýblou, přináší čokoládu, která zaujme nejen chuťové pohárky, ale i srdce milovníků kvalitních sladkostí.

Filety tuňáka od Lozano Červenka

Eva Červenková ze Středokluk si vzala šarmantního Španěla Carlose Lozana a tak vznikla značka Lozano Červenka. Jejich vyhlášený lahodný tuňák je naložený do extra panenského olivového oleje, konkrétně do filtrované odrůdy Arbequina, která je krásně jemná a proto jej nevylévejte a zbylý olej určitě použijte přímo do salátu. Tuňák je nakrájený na filety a ručně zpracovaný. Jde o skvělý a přirozený zdroj Omega-3 mastných kyselin.

Mandlička a Jeřabinka od Almond Spirit

Výjimečné likéry, které spojují přírodní suroviny a řemeslné zpracování. Tyto likéry získaly ocenění Bronze a Double Gold v nejrespektovanější soutěži San Francisco World Spirits Competition. Ocenění Double Gold získávají pouze ty nejvýjimečnější produkty, kterým byla udělana zlatá medaile od všech členů poroty a jsou tak právem považovány za jedny z nejlepších na světě.

  • Mandlička je aperitiv vyrobený z čisté mandlové silice, která se získává speciální technologií používanou i v parfumerii. Je známá svou jemnou chutí mandlí a křišťálově čirou barvou. Tento likér má nízký obsah cukru, je košer a 100% přírodní. Mandlička se skvěle hodí jak čistá na ledu, tak jako součást koktejlů, například v kombinaci s tonikem​.
  • Jeřabinka je ovocný likér s dotekem mandlí, vyrobený z arónie, známé také jako černý jeřáb. Tento likér je bohatý na antioxidanty a vitamíny, přičemž má bohatou, rubínově červenou barvu a chuť připomínající suché portské víno. Je ideální podávat jej na kostce ledu nebo jako součást koktejlů​.

Vaječný likér
Metelka

Vyrobeno na Moravě, inspirováno domácím vaječňákem. Výroba likérů a lihovin se v rodině Antonína Metelky předává z otce na syna už od roku 1934. Za vůní jejich poctivého vaječného likéru byste se museli vydat do Vyškova na jižní Moravě. Moravský "Vaječný Tradiční" odkazuje na místo svého původu folklorním designem na láhvi. Jeho receptura vychází z domácího výrobního postupu, který měli v malíčku naši rodiče a babičky. S každým douškem se vrátíte do dob, kdy jste jako děti tajně upíjeli z láhve domácího vaječňáku.

Multifunkční šátek
Eleven

Z jizerského podhůří do celé Evropy. To by totiž mohlo charakterizovat ryze českou firmu, která obléká i světoznámé zahraniční cyklisty, či běžkaře. Česká sportovní značka Eleven si nechává dovážet materiál z Itálie, zbytek už je výhradně práce českých rukou. Od návrhu, po tisk, střih a samotné šití. To vše se děje na jednom místě, v jablonecké hale, a je to opravdu náramná podívaná. I tento multifunkční šátek byl pro vás připraven komplet na míru a my doufáme, že vám bude dělat dlouho radost.

Na každém dárku nám záleží

"Milujeme dobré jídlo a hlavně české výrobky. Jídlo je totiž perfektní dárek pro každého. Proto vznikl Dárek z farmy. V našich vlastních a ručně vyráběných papírových krabičkách najdete to nejlepší od českých farmářů a malovýrobců. Uvidíte sami, jakou radost uděláte Dárkem z farmy nejenom obdarovaným, ale i sobě."
Jana Bínová, zakladatelka Dárku z farmy
 


Podporujeme české výrobce

Jsme hrdí na to, co jako Češi dokážeme. Víme, že tu máme spoustu schopných farmářů a malovýrobců.
Proto v našich balíčcích najdete zboží výhradně od nich. Všechny známe osobně a ručíme za to, že svou práci dělají poctivě. Ručně vyrobená marmeláda, do které přišly meruňky z moravského sadu, bude vždy chutnat o něco líp než ta, která procestovala půlku světa, nemyslíte?